COMBIFOR: Haarlem - Begane grond villa

Wat: Grote vloerrenovatie van villa 
Waar: Haarlem
Logistiek: Jongeneel Alkmaar
Uitvoering: Aannemingsbedrijf J.G. Schaaf bv

 

Gezien de karakteristieke eigenschappen van het huis en de geplande renovatie van het gehele pand wilde de huidige eigenaar een duurzame vloeroplossing. Een met beton volgestortte kruipruimte was hierbij geen optie omdat de deels aanwezige luchtventilatiekanalen in de toekomst nog bereikbaar moeten zijn. Daarnaast werd de vloer vervangen vanwege rotte balklagen door vocht. Hierdoor wilde de eigenaar ter ventilatie de kruipruimte behouden.

 

Eén van de werknemers van het aannemingsbedrijf droeg Combifor aan vanwege de grotere overspanningen en de veelzijdigheid die het vloersysteem biedt. Het veel gebruikte argument dat niet alle muren perfect recht zijn was één van de doorslaggevende reden om het Combifor systeem te gebruiken.

 

Het project vereiste een vloeroplossing met aanpassingsvermogen. Dankzij de flexibel inzetbare Combifor elementen konden oneffenheden zoals een sprongetje in de muur met het muurprofiel (wat in dit geval gesplitst is) opgelost worden. Naast muurprofielen, haakbeugels en schuifkoppelstukken is er bij de erker en de schouw ook gebruik gemaakt van oplegging bouwmuur. Ook de isolatieplaten konden aan de hoeken van de schouw aangepast worden, door de platen van een inkeping te voorzien.

 

Voor extra comfort is voor een zwaluwstaartplatenvloer met vloerverwarming gekozen.

  

Bent u bezig met de planning van zo´n project?
Ga naar onze planner of vraag projectprijzen en informatie op via verkoop@duofor.nl